Een zorgeloze administratie

2. Richt je administratie goed in

Wel eens gehoord van Feng Shui? Dit is een meer dan 3000 jaar oude filosofie die leert hoe de omgeving het geluk kan beinvloeden. Wij zijn ervan overtuigd dat dit ook geldt voor je administratieve omgeving!

Het doel van Feng Shui is om onze leef- of werkomgeving zo aan te passen dat een harmonieuze stroming van Qi gestimuleerd wordt. Maak je de vertaling naar je administratie dan betekent dit dat je deze aanpast aan de behoeften van jou als ondernemer. Voor het inrichten van je administratie neem je dus jouw bedrijf als uitgangspunt.

De volgende vijf stappen zullen je hierbij helpen:

  • Denk er goed over na welke informatie voor jou waardevol is en zorg dat deze informatie op een eenvoudige manier is terug te lezen uit je administratie.
  • Maak je administratie persoonlijk, zorg voor herkenbare en voor jouw bedrijf specifieke omschrijvingen.
  • Zorg voor een goede verbinding tussen de elementen uit je administratie. Importeer bijvoorbeeld je verkoopfacturen rechtstreeks in je boekhouding. Of sla je documenten op in de cloud, zodat je ze overal kunt benaderen. Koppel je uren- en kilometerregistratie aan je zakelijke agenda.
  • Verwijder regelmatig storende elementen uit je administratie, zoals een steeds terugkerende rekenfout in een excelsheet, grootboekrekeningen die je nooit gebruikt, een openstaande post die eigenlijk al lang afgeboekt kan worden.
  • Houd het simpel. 

Je zult zien dat het gemak en het plezier waarmee je je administratie bijhoudt toeneemt. En wie weet brengt het geluk..